Lainaa ilman vakuuksia

Monet kulutusluottoja myöntävät yritykset myöntävät asiakkailleen lainaa ilman vakuuksia.

Lainan ehdot toki vaihtelevat usein sen mukaan, onko lainanhakijalla tarjota lainaan vakuuksia vai haluaako hän lainaa ilman vakuuksia.

Kun lainanhakija voi tarjota lainalle vakuuksia tai lainalla on takaaja, voi lainan myöntäjä luottaa siihen, että laina tulee todella maksetuksi. Sen vuoksi vakuudellisen lainan korko on tavallisesti alhaisempi kuin ilman vakuuksia myönnetyllä lainalla.

Henkilötakaus tarkoittaa sitä, että joku muu henkilö vastaa lainasta: jos et huolehdi lainan maksusta, joutuu takaaja maksamaan lainan puolestasi.

Panttaus taas tarkoittaa sitä, että annat lainan myöntäjälle vakuudeksi omaisuuttasi. Panttilainaus onkin usein edullinen vaihtoehto tavalliselle kulutusluotolle.

Ilman vakuuksia myönnettävien lainojen suuruus vaihtelee. Pienimmät vakuudettomat kulutusluotot ovat pikavippien suuruusluokkaa, muutamasta satasesta alkaen.

Toisessa ääripäässä ovat kymmenien tuhansien eurojen suuruiset kulutusluotot. Näin suuret vakuudettomat lainat vaativat tavallisesti pitkää asiakassuhdetta omaan pankkiin.