Koroton laina - hae 1000 € lainaa ilman korkoa ja kuluja!

Ilmaista lounasta ei ole, tavataan sanoa. Useimmiten sananparsi pitääkin paikkansa. Kuinka sitten on mahdollista, että koroton laina kuuluu usean lainanantajan valikoimaan? Ja ennenkaikkea: mistä voit saada korotonta lainaa?

Tällä hetkellä voit saada korotonta lainaa viideltä eri lainantarjoajalta. Nämä ovat:

Kaikki 5 yritystä rajoittaa korottoman lainan vain uusille asiakkaille - vanhat asiakkaat eivät siis saa mistään lainaa ilman korkoa. 

Tarjous koskee useimmilla lainan tarjoajilla 30 vuorokauden mittaista lainaa. Poikkeuksen muodostaa Suomilimiitti, jonka koroton laina jatkuu aina seuraavan kuukauden loppuun saakka.  Tästä saat suurimman hyödyn, kun nostat lainaa heti kuukauden alussa -- silloin selviät jopa kaksi kuukautta ilman korkoa!

Suomilimiitti - suurin koroton laina (jopa 1000 euroa)

  • Suurimman korottoman pikavipin antaa Suomilimiitti. Uusi asiakas saa nimittäin ensimmäisen lainan ilman korkoa ja kuluja. Tällöin kyseessä on jopa 1000 euron suuruinen nosto. Tälle ensimmäiselle lainanostolle Suomilimiitti myöntää maksuaikaa seuraavan kuun loppuun saakka. 1000 euron koroton laina on tällä hetkellä yksi markkinoiden suosituimmista lainoista.

Ferratum -koroton laina (300 euroa)

  • Ferratum puolestaan antaa korottoman ja kuluttoman 300 euron suuruisen pikavipin 30 päivän laina-ajalla. Vivus taas antaa uusille asiakkailleen ensimmäisen lainan ilman korkoa aina 400 euroon saakka. Vivuksella koroton laina-aika on 30 päivää. Myös Vivuksen koroton laina on suomalaisten keskuudessa jatkuvasti suosittu.

Vivus

  • Vivus oli ensimmäisiä lainantarjoajia, joka toi markkinoille korottoman lainan. Vivuksen ensimmäinen laina ilman kuluja ja korkoa on suurudeltaan korkeintaan 400 euroa. Muiden luotonantajien tavoin Vivuksen lainatarjous on voimassa ainoastaan uusille asiakkaille. Laina on korotonta vain 30 vuorokauden ajan. Kun olet maksanut ensimmäisen lainasi takaisin, voit saada lainaa jopa 2100 euron verran. Valitettavasti tällöin maksat jo kovaa korkoa.

Eurolimiitti

  • Eurolimiitti on vielä suhteellisen tuore yritys lainamarkkinoilla. Eurolimiitin uudet asiakkaat saavat 30 vuorokaudeksi korotonta ja kulutuonta lainaa 500 euron verran. Seuraavilta kuukausilta korkoa peritään normaalisti, ja uusiista nostoista myös 15 prosentin suuruinen nostopalkkio. Pidemmissä lainoissa ensimmäinen kuukausi on niinikään koroton.

Limiitti

  • Liimitin uusille asiakkailleen myöntämä koroton laina on suuruudeltaan korkeintaan 300 € ja laina-aika on keskimäärin 30 vuorokautta. 

Luottojen korkokatto 

Vuonna 2013 voimaan tulleen lainsäädännön mukaan alle 2000 euron suuruisen luoton todellisen vuosikoron on oltava alle 51 %. Tämä määräys sai aikaan suuren murroksen pikalainamarkkinoilla: pienten vippien tilalle tulivat yli 2000 euron suuruiset luottolimiitit.

Suurten, yli 2000 euron luottojen korkotaso on varsin korkea - osapuilleen samaa tasoa vanhojen pikavippien kanssa. Silti pikavippi ilman korkoa ja kuluja kuuluu eräiden lainantarjoajien valikoimaan.

Mistä siis on kyse? Onko koroton laina myös sinun ulottuvillasi? On, mutta vain jos tiedät mitä teet. Lue siksi tämä artikkeli loppuun, ja hae korotonta lainaa vasta sen jälkeen.

Koroton laina on sisäänheittotuote

Harva kuluttaja kuitenkaan haluaa näin suurta lainaa. Sen vuoksi pikavippiyritykset loivat 'sisäänheittotuotteeksi' korottoman ja kuluttoman pikavipin. Jos siis haluat saada lainaa heti ja edullisesti, on tällainen pikavippi ilman korkoa ehdottomasti paras valintasi.

Käytännössä koroton laina on siis aina uudelle asiakkaalle myönnettävä vähintään 2000 suuruinen luottolimiitti. Sen puitteissa asiakas voi tehdä haluamansa suuruisia nostoja, joiden korko voi olla jopa 200 %. Kuitenkin eräät vanhat pikalaina-alan yritykset markkinoivat nyt luottolimiittiä tai sitä edeltävää kertaluottoasillä, että uuden asiakkaan tekemä ensimmäinen nosto -- tai ensimmäinen laina -- on koroton ja kuluton. 

Vain ensimmäisestä vipistä uuden asiakkaan ei siis tarvitse maksaa korkoa tai kuluja, jos hän kykenee maksamaan lainan takaisin luoton ehtojen mukaisesti. Jos asiakkaan rahapula on kuitenkin luonteeltaan jatkuvaa, hän ei välttämättä kykene tähän.

Silloin pikalainayrityksen asiakas ottaa usein toisen vipin, josta hän joutuukin nyt maksamaan kovaa korkoa.

Koroton ja kuluton pikavippi saattaa siis sekin johtaa lainanottajan ojasta allikkoon.

Koroton pikavippi - ilmainen lounas on kuin onkin olemassa

Kuitenkin lainamarkkinoilla on tällä hetkellä tarjolla ilmainen lounas sellaiselle kuluttajalle, joka kykenee huolehtimaan raha-asioistaan ongelmitta: jopa 1000 euron koroton laina on tätä nykyä vaivatta saatavilla, jos luottotiedot ovat kunnossa ja lainan hakijalla on säännöllisiä palkkatuloja.

Kokonaan toinen kysymys sitten on, kannattaako tällaisen kuluttajan hakea korotonta ja kulutonta pikavippiä, joka saattaa tulevaisuudessa johtaa asiakkaan hetken mielijohteesta ottamaan kovakorkoista lainaa jo myönnetyn luottorajan puitteissa.

Koroton ja kuluton pikavippi sopii siis vain sinulle, jonka raha-asiat ovat kunnossa nyt ja tulevaisuudessa. Jos et ole varma omasta luonteenlujuudestasi, kannattaa sinun jättää tämäkin pienlaina nostamatta, jopa ilman korkoa.

Harkittu ja vastuullinen lainanotto kannattaa - koroton laina voi olla kallis laina

Koroton ja kuluton laina voi siis olla sinunkin ulottuvillasi. Silti sinun kanattaa miettiä tarkkaan, tarvitsetko oikeasti tällaista lainatuotetta - korottoman lainatuotteen ideahan piilee sinun koukuttamisessasi uudeksi asiakkaaksi. Kerran otetun lainan jatkaminen uudella kun on henkisesti paljon uuden lainan ottamista helpompaa.

Useimmissa tapauksissa sinun kannattaa aivan ensimmäiseksi ottaa yhteyttä omaan pankkiisi. Jos oma pankkisi ei myönnä sinulle kohtuuhintaista kulutusluottoa, ei sinun ehkä oikeasti kannatakaan ottaa lainaa kulutuksen rahoittamiseksi.

Jos taas haluat tämänhetkistä joustavammin kuluttaa rahaa myös silloin, kun juuri samassa kuussa tililläsi ei ole rahaa, kannattaa sinun hakea luottokorttia. Jos olet hoitanut raha-asiasi kunnolla ja olet palkkatöissä, saat erittäin todennäköisesti American Express tai MasterCard-luottokortin. Niiden luotto on huomattavan edullista verrattuna mihin tahansa pikaluottoon.

Ehkä olet kuitenkin varma siitä, että tarvitset vain muutaman sadan euron kertalainan. Silloin voit mainiosti käyttää minkä tahansa korotonta ja kulutonta lainaa uusille asiakkaille myöntävän luottoyrityksen palveluita. 

Maksa kuluton pikavippi takaisin ensi tilassa

Koroton ja kuluton pikavippi kannattaa ehdottomasti maksaa takaisin kuukauden sisällä lainan nostamisesta. Muuten nostamasi laina muuttuu korolliseksi, eikä alunperin edullinen luotto enää olekaan yhtä edullinen kuin miltä aluksi tuntui.

Jos siis epäröit kykyäsi maksaa lainaa heti takaisin, kannattaa sinun harkita tarkkaan tällaisen lainan nostamista.