Rahaa heti - mikä avuksi, kun haluat heti rahaa tilille?

Tarvitsetko rahaa heti, mutta sinulla ei ole aavistustakaan mistä ja miten? Tässä artikkelissa esittelemme 5 ideaa rahan hankkimiseksi tilille mahdollisimman nopeasti.

Jokainen meistä tarvitsee rahaa - eikä sitä koskaan ole tarpeeksi. Ruoka, vuokra, vaatteet, satunnaiset illanvietot syövät nopeasti loven isoonkin tilipussiin. Siksi jokainen on kokenut tilanteen, jossa pitää saada rahaa tilille mahdollisimman nopeasti.

Mitä mahdollisuuksia sinulla oikein on?

1. Lainaa rahaa netistä

Takavuosien pikavipeistä on siirrytty huomattavasti suurempiin lainoihin, joiden myöntäminen on selvästi tarkempaa kuin satasen vippien jakaminen oli. 

Samalla lainan myöntämisprosessi kestää nykyään hiukan aikaisempaa pidempään. Alustavan hyväksynnän voit saada heti, mutta laina vielä hyväksytään ennen sen myöntämistä. Tämän vuoksi et saa rahaa heti tilillesi, vaikka se saattaa onnistua vartissa.

Siitä huolimatta kohtuuhintainen kulutusluotto on usein paras, varmin ja käytännöllisin tapa rahoittaa nopea rahantarve.

Tyttö, joka tarvitsee rahaa heti.

2. Myy tavaraa Facebookin kierrätysryhmissä

Tarpeettoman tavaran myyminen on sekin kelpo tapa saada rahaa heti. Kiireellisessä rahantarpeessa kannatta kuitenkin unohtaa nettihuutokaupat: myy tavaraa mieluummin Facebook-ryhmissä.

Facebook-ryhmät ovat usein hyvin paikallisia. Silloin voit onnistua tekemään kaupat vielä saman päivän aikana. Tämän nopeammin tuskin saat käteistä rahaa lompakkoosi!

3. Lainaa rahaa sukulaisilta tai ystäviltä

Rahan lainaaminen perheenjäseniltä, sukulaisilta tai ystäviltä voi tuntua helpolta tavalta saada heti rahaa. Mutta kun otat lainaa läheisiltä, vaarannat samalla ystävyyssuhteesi. Mitä tapahtuu, jos et saa maksetuksi lainaa takaisin?

Sen vuoksi kannattaa miettiä kahdesti, ennenkuin lainaat rahaa suvulta — ystävistä nyt puhumattakaan.

4. Realisoi säästösi

Oletko säästänyt pahan päivän varalle? Tai oletko sijoittanut vuosien ajan sijoitusrahastoon?

Siinä tapauksessa sijoitusten realisoiminen ja säästöjen käyttäminen arkiseen kulutukseen voi olla se järkevin tapa rahoittaa elämää jonkin aikaa. Jos sinulla on vaikkapa vuosien takaa tuhannen euron sijoitussalkku, sen myyminen on todennäköisesti fiksumpaa kuin vaikkapa korkeakorkoisen kulutusluoton ostaminen.

Älä kuitenkaan hetken huumassa tuhoa vuosien säästämisellä keräämääsi varallisuutta!

5. Kerjää

Mutta mitä teet, jos olet menettänyt luottotietosi (etkä saa lainaa), sinulla ei ole realisoitavia säästöä eikä varakkaita sukulaisia?

Monen mielestä vihoviimeinen tapa - kerjääminen - voi kuitenkin tuottaa hyvät tuntiansiot suuren kaupungin keskustassa. Oletko valmis siihen?